Sulkava otti Harrastuspassin käyttöön ensimmäisenä Suomessa

Sulkavan kunta päätti Harrastuspassin käyttöönotosta ensimmäisenä kuntana Suomessa. Palvelusopimus Haltu Oy:n kanssa solmittiin 25.10.2019.

Isaac Newtonin mekaniikan peruslaki sanoo, että kappale jatkaa tasaista suoraviivaista liikettä vakionopeudella tai pysyy levossa, jos siihen ei vaikuta ulkoisia voimia.

Tämä mielessä on helppo havaita miksi Harrastuspassin ensimmäisen sopimus ja käyttöönotto ovat niin tärkeä osa Harrastuspassin tarinaa. Onneksi olkoon Harrastuspassi ja onneksi olkoon Sulkavan kunta! Harrastuspassin käyttöönotto Sulkavan kunnalla tehdään marraskuun aikana. Käyttöönotossa kunnan alueen harrastustarjonta viedään Harrastuspassiin manuaalisesta Harrastuspassin omaa verkkopalvelua hyödyntäen. Paikalliset toimijat ja kunnan edustajat opastetaan palvelun käyttöön ja heitä kuunnellaan tarkasta jatkokehitystä ajatellen.

susanna2.png

“Se kokoaa tarjonnan yhteen ja voi tuoda eteen myös mahdollisuuksia, joita ei osaisi välttämättä itse etsiä!

Meillä harrastuksen järjestäjät ovat pääsääntöisesti vapaaehtoispohjalta toimivia seuroja. Harrastuspassilla saamme heidän tekemänsä työn näkyviin.

Kunnan elinvoiman näkökulmasta harrastusasiat ovat todella tärkeitä. Ne vaikuttavat niin vahvasti kuntalaisten elämänlaatuun, että vastuullisena kuntatoimijana halusimme hyödyntää tämän mahdollisuuden.”

Susanna Issakainen, kehittämispäällikkö, Sulkavan kunta

Vaikka Harrastuspassin käyttöönotto edistyy hieman odotettua hitaammin, näyttää palvelun tulevaisuus toiveikkaalta. Kun huomioi, että palvelua ei ole vielä edes julkaistu, olemme onnistuneet levittämään Harrastuspassin sanaa menestyksekkäästi ympäri Suomen aina Rovaniemellä saakka.

Missä vaiheessa teidän kuntanne käyttöönotto on?