Seinäjoen kaupunki Harrastuspassin käyttäjäksi

Haltu Oy ja Seinäjoen kaupunki ovat solmineet palvelusopimuksen Harrastuspassi alustan käytöstä. Palvelun käyttöönotto aloitetaan kesällä 2023. Harrastuspassin käyttöönotto antaa kaupungille entistä paremmat työkalut alueen nuorten hyvinvoinnin tukemiseen.

“Uskomme vahvasti siihen, että jos nuorille tarjotaan hyvä käyttäjäkokemus sovelluksen kautta, he kyllä löytävät uusien harrastusten ja mahdollisesti uusien kavereiden pariin - uudet harrastukset ja kaverit ovat keskeinen asia kun puhutaan syrjäytymisen ehkäisemisestä”

Mikki Aalto-Ylevä, toimitusjohtaja, Haltu Oy

Pohjanmaalla harrastustoimintaa on tähänkin asti tuettu monin keinoin. Seinäjoen kaupunki on toteuttanut Suomen Harrastamisen mallia Harkku-nimisen konseptin voimin ja liikuttanut satoja nuoria koulupäivien yhteydessä.

Etelä-Pohjanmaan liitto taas tarjoaa tapahtumakalenterin josta löytyy tekemistä monenikäisille alueella asuville.

Seinäjoen kaupunki tähtää siihen, että Harrastuspassi olisi alueen nuorille ensimmäinen paikka, josta uusia harrastusmahdollisuuksia etsitään. Toiminnan kehittämistä ja harrastustoiminnan näkyväksi tekemistä varten on hankittu lisäresursseja, joiden avulla lähialueen harrastustoiminta tehdään kiinnostavalla tavalla näkyväksi.