Harrastuspassi-mobiilisovellus käyttöön Helsingissä

 

Harrastuspassi on peruskoulun 7.–9.-luokkalaisille suunnattu uusi mobiilisovellus, jonka tavoitteena on lisätä nuorten mahdollisuuksia kokeilla erilaisia harrastuksia helposti ja löytää itselleen sopiva harrastus. Helsingin kaupunki lanseerasi Harrastuspassin elokuussa 2020. Sovellus jalkautetaan kaikille Helsingin peruskoulujen 7.–9.-luokkalaisille elo-syyskuun aikana.

Nuoret löytävät Harrastuspassista helposti oman kunnan ja lähialueen maksullisen ja maksuttoman harrastustarjonnan sekä etuja kuten maksuttomia harrastuskokeiluja. Kiinnostavista harrastuksista voi sovelluksen kautta vinkata myös kaverille tai sosiaaliseen mediaan sekä tallentaa omat suosikit. Harrastuspassi näyttää myös kunnan suosituimmat harrastukset ja edut sekä nuoren omaan sovelluksen käyttöhistoriaan perustuvia suosituksia. Sovellus on saatavilla suomen-, ruotsin- ja englanninkielisinä versioina.

 
suvi1.jpeg

”Harrastuspassi lisää kaikkien nuorten mahdollisuuksia kokeilla monipuolisesti erilaisia harrastuksia ja löytää itselleen mielekästä vapaa-ajan tekemistä. Samalla kaupunki saa sovelluksen kautta analytiikkadataa harrastuspalvelujen suunnittelun ja johtamisen tueksi ”,

kertoo Harrastuspassin käyttöönotosta Helsingissä vastaava projektipäällikkö Suvi Ervamaa.

 

Harrastuspassi on valtakunnallinen hanke, jonka sovelluskehitystä on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö. Helsingin kaupunki on tuottanut Harrastuspassin viestintää ja markkinointia varten laajan materiaalipaketin, jonka on maksutta myös muiden kuntien käytettävissä.

Harrastuspassia voi tutkia myös lataamalla sen omaan puhelimeen. Lataaminen ja käyttö on maksutonta eikä vaadi kirjautumista. Helsingin Harrastuspassin sisältöjä voi tarkastella valitsemalla sovelluksen asetuksista sijainniksi Helsinki.

Lue lisää https://www.harrastuspassi.fi/kunnille